Szobafoglalás

Tapolca, Köztársaság tér 10. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-87-513-120, +36-87-513-102

Tapolca, Hunguest Hotel Pelion - Aktuális programjaink

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Jöjjön el hozzánk az őszi hónapokban, mert ebben az évszakban s sok szépséget rejt a Balaton-felvidék!

"A sakk az élet szimulátora."
Péntekenként 18.00-20.00 óra között
ingyenes sakkjátszmára invitáljuk
Önöket a szálloda halljába.
Hetente más, többszörös diákolimpikon
sakkozó, vagy esetenként neves sakkedző
várja Önöket.

Geotóp nap - Kilátótól kilátóig, 20 év - 20 km
2017. október 14., 9:00, Balatongyörök
Tartson velünk őszi, nagy szintkülönbséget átfogó túránkon. A balatongyöröki Szépkilátótól indulunk, majd ezt követően 4 kilátóról és a Márványkőfejtő-hegyről is megcsodálhatjuk az őszi színekben pompázó Keszthelyi-hegységet. A túra térítésmentes.

A nemzeti park ízei
2017. október 21., 10:00 - 16:00, Tihany
Levendulás lekvárfőzés, kézműves foglalkozás, teázás és kóstolójegy ellenében levendulás étel és italkóstolás várja az érdeklődőket a tihanyi Levendula Házban. A kisterem kézműves foglalkozásra hívja a gyermekeket. A belépőjegyet váltó látogatók részére a kézműves foglalkozás, a lekvárfőzés és a teázás (saját bögrével) térítésmentes.

Szent György-hegy - Haláp „duplavulkános” bazalttúra éjszakai borúttal
2017. október 22., 11:30, Tapolca
Szüretre időzített túránkon élvezetes formában fedezhetjük fel a hajdan tüzes lávát ontó, mára szőlőhegyekké szelídült vulkánjaink legszebb gyöngyszemeit. A Szent György-hegy és a Haláp tetejéről gyönyörködhetünk a panorámában, változatos vulkáni formákkal kerülhetünk kézzel fogható közelségbe, és akár egy éjszakai borútba is bekapcsolódhatunk. A túra térítéses.

Rejtőzködő földtani és kultúrtörténeti kincsek a Pécselyi-medence őszi színei mögött - geotúra
2017. október 23., 10:00, Barnag
Túránkon meglátogatjuk Zádorvár romantikus romjait, ahol a falak történelmi és földtani titkokat rejtenek. A Zádor-kút forrás karsztvízének megízlelése után még számos geo- és kultúrtörténeti kincsek várják a túrázókat. Előzetes bejelentkezés szükséges. A túra térítéses.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály
Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291

Experidance előadás - 2017. október 20. 19:00

Igazán pörgős, októberi program a tánc szerelmeseinek. A Csermák József Rendezvénycsarnokban megrendezésre kerülő Experidance produkció, a Nosradamus, világok vándora címet viselő előadás tartalmas és felettébb élvezetes kikapcsolódás ígér.
Ha a pörgős este mellé jöhet egy másfajta kikapcsolódás: Október 23-i ünnepi hétvége

Szigligeti Süllőfesztivál - 2017. október 21-23.

Szigliget, Strand
Októberben a Balaton őszi hangulatát mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton part, ahol halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket.
További információ

Adventi Várakozás 2017. Adventtől Vízkeresztig a Fő téren - 2017. december 1 - 31.

A 2017. december 1-31. közötti időszakban szeretettel várunk mindenkit a Fő térre, ahol a szabadtéri Betlehem, állatsimogató, a vendéglátós faházakban kínált hagyományos ételek és italok mellett az Adventi Várakozás rendezvénysorozat programjaival szeretnénk ünnepélyesebbé varázsolni a karácsonyi készülődést.
Pihenjen és készüljön rá a karácsonyi ünnepekre wellness szállodánkban!

Szilveszteri Malom-tó úszás és Családi Futóverseny - 2017. december 31.

Szilveszter napján Malom-tó Úszást és Családi Futóversenyt rendez városunk, mely vidám évzáró programnak ígérkezik, amelynek keretében a vállalkozó kedvűek elsőként a kilométerekkel, ezt követően a vízzel dacolnak amjd. A festői szépségű Malom-tó partján futóverseny várja a családokat, ezt követően a legbátrabbak Schirilla György, a nemzet rozmárjának társaságában megmártózhatnak a 16 C hőmérsékletű Malom-tóban.
Nincs szilveszter buli és szórakozás, na és persze pihenés nélkül!