Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Élménymedence karbantartás

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Hunguest Hotel Pelionban 2024. november 3. és november 6. között éves rendes karbantartást végzünk az élménymedencében, így annak működése a fenti időszakban nem biztosított.
Ezeken a napokon vendégeink rendelkezésére áll a szálloda wellness részlegén a török fürdő 2 termálvizes medencével, beltéri gyermekmedence, szaunarészleg (szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, sókabin), fitneszterem.
Kérjük foglalásánál a fenti információt vegye figyelembe.

Gyógykezelések, gyógyászat

Termálmedence

(mérete: 15-15 m2, víz hőmérséklete: 31 és 37°C)

A termálvíz a szálloda területén lévő kútból, 224 méter mélységből tör fel, két beltéri medencét lát el. A víz kálciumot, magnéziumot, hidrogénkarbonátot, szulfátot, ásványi anyagokat tartalmaz. A termálvíz ásványi anyag tartalma különösen magas: 1128 mg / liter. A fürdő fedett.

Javallatok

  • Reumatikus és mozgásszervi megbetegedések degeneratív formái (pl.:artrózis, spondilartrózis, diszkopátia)
  • Krónikus gyulladásos gerincoszlop és izületi megbetegedések (pl.: PCP, Bechterew megbetegedés)
  • Kötőszöveti reumák (izom- és izületi szalagok megbetegedései)
  • Szekunder izületi megbetegedések, az anyagcserezavaroknál fellépő izületi fájdalmak (pl.: köszvény)
  • Törések, baleseti serülések, mozgásszervi műtétek utáni állapot, különösen végtag törések kezelése, rehabilitációja
  • Krónikus, periférikus, az idegrendszerrel összefüggő, mindenekelőtt mechanikai okokra visszavezethető panaszok (pl.: isialgia, polyneuropatia, parezis)
  • Izületi, porckorong operációk elő- és utókezelése (pl.: gerincsérv utókezelése).

Gyógykezelések

* Szakorvosi vizsgálat (pulmonológiai, reumatológiai), ill. kontrollvizsgálat
* Négyrekeszes galvánfürdő
* Elektromos kádfürdő
* Gyógyiszappakolás
* Ultrahangkezelés
* Interferencia
* Diadynamic
* Iontophoresis
* Inhaláció
* Hydroxeur (pezsgőfürdő)
* Gyógymasszázs
* Gyógytornaterem terasszal (egyéni és csoportos gyógytorna)


Légzésfunkció vizsgálat

A légzésfunkció vizsgálat számítógépes spirométerrel történik. Az adatok (név, születési idő, testsúly, testmagasság) bevitele után következik a mérés. A beteg sterilizált szájrészt - csutorát - vesz a szájába, és jól rázárja az ajkát. Az orrot eközben csipesz zárja le. Elsőként a beteg 3-4 nyugodt be- és kilégzést végez. A következő belégzést követően teljesen kifújja a levegőt, majd visszaszívja addig, amíg csak bírja. Ilyenkor a ki- és belégzés mélységén, és nem a sebességén van a hangsúly. Ezt nevezzük a belégzési vitálkapacitás mérésnek. A vizsgálat második részében teljesen más technikát kell alkalmazni. Az orrot itt is csipesz zárja le. A beteg vesz egy nagy levegőt, amekkorát csak tud, ezután beveszi a szájába a csutorát, rázárja az ajkát és egy gyors kilégzéssel megpróbálja maximálisan kifújni a levegőt, majd visszaszívni. Ezután kiveheti a szájából a csutorát és leveheti az orrcsipeszt. Ezt nevezzük forszírozott vitálkapacitás mérésnek.
A kapott vizsgálati eredményt az orvos véleményezi.

Farmakodinámiás vizsgálat

Adott obstrukció esetén különböző bronchodilatátor hatású szerek (béta-2 adrenerg receptor agonista, anticholinerg hatású anyagok) hörgőbe juttatásával igyekszünk oldani, vagy legalább enyhíteni az obstrukciót. A gyógyszer inhaláltatása, vagy más módon való bejuttatása után bizonyos idővel megismételjük a mérést és az eredményt értékeljük. A vizsgálat jelentős előnye, hogy a kapott eredményekből későbbi terápiás következtetéseket is levonhatunk. A provokációval kiváltott esetleges nagyfokú obstrukció oldására is alkalmas.

Iszappakolás

Az iszapkezelés a balneoterápia speciális formája. A szerves ként nagy mennyiségben tartalmazó iszap és annak összetétele mechanikai, kémiai és fizikai hatást fejt ki. Olyan speciális anyag, mely rendkívül lassan veszi fel a hőt és nagyon lassan adja le. A meleg iszapkezelés hőmérsékleti beállítása általában 42 C°, mely a lassú hőleadás miatt stabil. Az iszappakolás kizárólag orvosi előírásra adható.

Hydroxeur

Amikor valamilyen ok miatt a kézi masszázs nem alkalmazható, vagy egy más jellegű masszázs-hatást kívánunk elérni, a pezsgőfürdő vagyis a hydroxeur-kezelés a javasolt terápia. A pezsgőfürdő mesterségesen levegőbuborékokat állít elő, amelyek hatására turbulens vízáram keletkezik, ami masszírozza az egész testet.

Négyrekeszes galvánfürdő

Víz és galvánáram kombinációjával történik a kezelés, a végtagokra javasoljuk. Nagyobb részben korábbi idegfájdalmak és gyulladások maradványtüneteinél, kisebb részben kopásos (degeneratív) elváltozások panaszainál tudjuk eredményesen alkalmazni.

Interferencia

Elsősorban izomstimuláló, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású elektromos kezelés.

Diadynamic
Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású kezelés, amely során különböző áramformákkal, jól szabályozható időtartamú és erősségű áramimpulzusokkal kezelünk. Krónikus fájdalom-syndromák, izomkötöttségek, bizonyos idegfájdalmak esetén kiváló.

Iontophoresis

Különböző gyógyszerek, gyógyhatású anyagok bejuttatását jelenti a bőrön keresztül a károsodott, beteg testrészekre galvánáram segítségével. A kezelés hatása lehet helyi és általános: izomfájdalmak, túlerőltetés, ízületi gyulladások enyhítésére, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket.

TENS

A név a transcutaneous electronic nerve stimulation, azaz a bőrön keresztül történő idegi ingerlés kifejezésből származik. A TENS alkalmas izom- és idegfájdalom csillapítására, mint például a lumbágó, köszvény, reuma, hát-, és vállfájdalmak, fejfájás, migrén, ízületi gyulladások, övsömör, arcidegzsába, ideggyulladások akut szakasza után, kisebb érszűkületek karbantartására, baleset vagy műtétek utáni fájdalmak csillapítására, felfekvések elkerülésére, agyvérzést követő izombénulásoknál az izomsorvadás megakadályozására stb.

Ultrahang

Mechanikus rezgés által létrehozott un. szöveti mikromasszázs, amellyel meszes lerakódások, izomfeszülések jó hatásfokkal kezelhetők. Mechanikus, termikus és kémiai hatást vált ki a szövetekben. Izomlazító, fájdalomcsillapító, értágító hatása miatt széles körben alkalmazzák. Az ultrahang kezelés alkalmas szinte minden mozgásszervi megbetegedés gyógyítására.

Szelektív ingeráram

Ingeráramnak nevezzük azt az elektromos áramot, amelynek hatására az izmok kontrakciója következik be. Egyenáram impulzusok sorozata szelektíven vált ki kontrakciót a károsodott izomban anélkül, hogy fájdalmat okozna. Fontos terápiás eljárás a perifériás bénulások esetén, izomsorvadás megelőzésére, gyenge izmok erősítésére.

Inhaláció

Elsősorban idült légúti megbetegedések kezelésére használják. Egy különleges eszköz segítségével porlasztott gyógyvizet vagy gyógyszeroldatot juttatnak a légzőszervbe. A sós és jódos víz inhalációja a váladékok kiürítését segítik elő, míg a kalciumtartalmú vizek gyulladáscsökkentő hatásúak.

Gyógymasszázs

Nemcsak a már kialakult mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas masszázstechnika, hanem nagy szerepet játszik a mozgásszervi panaszok megelőzésében vagy a kialakulóban levő izomfájdalmak, tartáshibák megelőzésében is. Gyógyító hatását az izomtónus áthangolása révén fejti ki.