Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Bemutatkozás

A szálloda a termálvízéről híres Zalakaros központjában fekszik. A szálloda épületét közvetlen átjáró köti össze a Zalakarosi Fürdővel, így télen is gyorsan, kényelmesen elérhető a gyógyászat és a belső medencék. A fürdőhöz fedett és szabadtéri medencék tartoznak, a sportoláshoz nyáron normál vizű úszómedence áll rendelkezésre. A fürdővendégek különböző gyógykezeléseket vehetnek igénybe.

Elérhetőség

Hunguest Hotel Freya

8749 Zalakaros, Termál u. 7.
(Magyarország)

Útvonaltervezés

+36-93-340-125

Zalakaros

Magyarország fürdővárosai között az elmúlt évtizedekben Zalakaros méltó helyet vívott ki magának. A termálvizéről, gyógyfürdőjéről Európa szerte híres zalai kisváros több mint 750 éves múltra tekint vissza.
A hangulatos kisvárost szőlőhegyek és gyümölcsösök veszik körül, a környező erdők gondoskodnak a város tiszta levegőjéről, kedvezően befolyásolják jótékony klímáját. A fürdőváros tisztaságával, ápolt parkjaival, zöld övezeteivel meghitt, nyugodt hangulatot áraszt. A tavasz kezdetétől a ősz végéig színes virágok díszítik a települést, amely 2002-ben méltán nyerte el a "Magyarország legvirágosabb városa", és 2003-ban "Európa virágos városa" címet. Zalakaros 1997-ben kapta meg a városi rangot.
Aki korábban járt már Zalakaroson és most visszatér, meglepődik a sok változáson, fejlődésen. A város utcáit és tereit lépten-nyomon szobrok, emlékművek díszítik, melyek a város életének, történelmének főbb állomásait jelzik.
A város központjában található arborétum növénykülönlegességei között, vagy a szépen gondozott sétányokon igazán jókat lehet sétálni. A gyerekeket szépen kialakított játszóterek várják, ahol a szülőkkel együtt kikapcsolódhatnak, vagy a várost körbejáró kisvonaton ismerhetik meg a települést.

A város elsődleges vonzereje az Európában is egyedülálló gyógyvíz, a gyógyfürdő-komplexum, amely most már 40 éves múltra tekint vissza. A fürdő fejlesztése során minden generációra gondoltak, a gyerekes családokra és a gyógyulni vágyó idősebb korúakra is.
A gyógyvíz és a fürdőzés élménye mellett az aktív sportolást, a természetet kedvelők is megszerették Zalakarost, hiszen számtalan lehetőség nyílik a szabadidő eltöltésére. A Karosi Nyári rendezvénysorozat kínál többféle kulturális zenei és gasztronómiai élményt az idelátogató vendégeknek. Célunk, hogy az idelátogató turisták feledhetetlen élményekkel térjenek majd haza és újra visszetérjenek ebbe a zalai kisvárosban.

Zalakaroson testünket kényezetni nem csak a gyógyvízzel tudjuk, hanem hódolhatunk a gasztronómiai élményeknek is. Magyaros vendégszeretettel, a helyi specialitások mellett az európai konyha finomságaival várják az ínyenceket. A zalai konyha évszázadokon át megőrzött ízeit is érdemes megkóstolni, a dödöllét vadpörkölttel, vagy a göcseji gombalevest. A Zalában is kedvelt rétes pedig fenséges desszert.
A finom ételek mellé minőségi borokat is kóstolhatunk. Zalakaros a Balaton melléke borvidék része, a Zalai Borút tagja, ahol ősi hagyományai vannak a szőlőtermesztésnek, borászatnak. A nemes ital 80%-a minősített, melyet számos borospincében kóstolhanak meg a borbarátok. Mindamellett kellemes időtöltés kószálni a meredek utcákon, gyönyörködni a szép régi pincékben, a pompás kilátásban, a tájban.

Az itt eltöltött napokat különböző városi rendezvények színesítik, hiszen a fürdőzés mellett a különböző kulturális és szórakoztató programok nyújtanak igazi kikapcsolódást. Elő- és utószezonban elsősorban a városi rendezvényeké, ünnepségeké a fő szerep, bálok, sportrendezévnyek, kerékpár- és gyalogtúrák váltják egymást. A nyár beköszöntével a Karosi Nyári Fesztivál várja a vendégeket. Ennek állandó, ismétlődő programjai a térzenék, német nyelvű operettestek és a fürdő nyári fesztiválnapjai.
Az aktív élet "szerelmesei" sem unatkoznak, ha Zalakaroson tervezik eltölteni szabadságukat. A város fekvése, környezete kiválóan alkalmas az aktív szabadidős tevékenységekhez. A levegő, a nap, a víz és a mozgás egyre több fiatalt és családot invitál Zalakarosra, melyenek így már egyre tartalmasabban cseng a mottója "Zalakaros a generációk találkozóhelye az év minden szakában".