Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Savaria Történelmi Karnevál 2013

2013. augusztus 22. - 2013. augusztus 25.

Az augusztus 20-a után Bükfürdőre látogatóknak egy igazán különleges programot ajánlunk, a Szombathelyen évente megrendezésre kerülő Savaria Történelmi Karnevált.
A közel 20 helyszínen, számtalan programot kínáló fesztivál igazi múltidéző rendezvény, ahol a résztvevők díszes kosztümökbe öltözve hívják életre a letűnt időket.
Újdonság, hogy idén a múzeumok is bővítik a karneváli helyszíneket, ezek mellett új helyszín lesz a Zrínyi utcában lévő Zsidó udvar, amelyben a zsidó kultúrával és gasztronómiával ismerkedhetnek a karneválozók.
Idén is megrendezik az Öreg Város Vásárát a főtéren, lesznek ókori harcászati bemutatók a Történelmi Témaparkban, játék a Kalandvárban, kinyit a Borok Utcája és a Sörtér, a Keleti Bazár, egymást váltják a produkciók a Fórum Színpadon, ahol a Weöres Sándor centenáriumhoz kapcsolódva a Magnum Tűzszínház előadásába A galagonya című vers alapján létrehozott produkció is színre kerül.

Ismét lesz Karneválszínház is, ahol a Fél úton a fórum felé című musicalt adják elő, főként a Weöres Sándor Színház művészeire építve.
A karnevál csúcspontját idén is a jelmezes fáklyás felvonulás adja majd, amelybe a tavalyi tapasztalatok alapján ezer körüli jelmezes kapcsolódik be. Augusztus 23-án, pénteken és 24-én, szombaton 19.00 órakor, a lemenő nap fényében indul a menet a Történelmi Témapark mellől. 2013-ban közel 10 századnyi jelmezes idézi majd meg a város és a régió történelmét Szombathely belvárosának utcáin.