Belépés

Szobafoglalás - legjobb árak

Gyula, Várkert u.1. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-66-561-190, +36-66-463-555 | +36-66-463-215

Gyula, Hunguest Hotel Erkel - Városnézés

Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás
Idegenvezetéssel kísért városnéző hintózás a történelmi fürdővárosban

Minőségi programmal, városi nevezetességek részletes bemutatásával, egyedülálló kisvárosi hangulattal várja a Ligetszépe 90 éves, korhű grófi hintója a várost megismerni kívánókat, a kultúra, a történelem kedvelőit, s mindazokat, akik egy korabeli járművel szeretnék bejárni Gyula történelmi városát.

SZOLGÁLTATÁSAINK:

Városnéző sétakocsikázás

Egyéni megrendelés alapján a szálloda bejáratától indulva egy 1 órás, a város minden jelentős és kevésbé ismert nevezetességét, látványosságát, vagy kevésbé látványos, de történelmi szempontból kiemelkedő jelentőségű értékét bemutató városnézés, mely során a vendégeink egy átfogó képet kapnak Gyula város történelméről, jelenkori értékeiről, különlegességeiről - legyen szó építészeti alkotásokról, természeti értékekről, az egyetemes történelem eseményeiről, vagy országosan is egyedülálló helyi rendezvényekről.
A kocsikázás során gyönyörködhetnek Gyula páratlan szépségű, virágok és fák százaival tarkított köztereiben, parkjaiban; a csodálatos állapotukban megőrzött barokk kori épületeiben, az egykori megyeszékhelyi múltra emlékeztető középületekben; a három együtt élő nemzetiség egykori életének sajátosságaiban; Mátyás király családjához kötődő gyulai emlékekben; a középkorból (!) épen megmaradt, Közép-Európában is egyedülálló gótikus téglavárban és járulékos építményeiben; a Wenckheim-Almásy kastélyban és parkjában, s mindezek mellett számos ajánlást kapnak a kihagyhatatlan gyulai múzeumok, cukrászdák, szórakozóhelyek, üzletek soráról, melyeknél vendégeink kérésére meg is állunk az utunk során. A fogaton külön idegenvezető biztosítja vendégeink tájékoztatását (angol nyelven is!).


Vadvirág túra

Városi szinten egyedülálló, kivételes program a "Vadvirág túra" elnevezésű erdei sétakocsikázás, mely a városnézésnél hosszabb időtartamban mutatja be Gyula természeti értékeit, a városon egykor átfolyó Fehér-Körös történetét, az Élővíz-csatorna partvidékének, a folyam menti Tölgyeserdő élővilágának gazdagságát, majd a Fehér-Körös gátjáról a vendégek megtekinthetik magát a folyót, a duzzasztó történetének ismertetésével, a duzzasztó emlékmű megtekintésével kísérve. A program különlegessége, hogy a Körösig vezető erdei és vízparti úton részletes gyógynövény ismertetést tartunk, szakképzett idegenvezető közreműködésével, mely által az érdeklődők a Herbáriából ismert népszerű gyógynövényeket a valóságban, a természeti környezetükben is megismerhetik, hatástani erényeikre is kitérve.

A Vadvirág túrát csak kedvező időjárás és útviszonyok esetén tudjuk megtartani (esőzések után általában egy hét száraz melegre van szükség az erdei utak felszáradásához).
Ezen programunkat mindazoknak ajánljuk, akik a belváros nyüzsgése után egy békésebb, magányosabb, zöldebb környezetben szeretnének lecsendesedni, pihenni, és alap szinten a természet élőlényeit, elsősorban a gyógynövényeket megismerni.

Járműveink:

Két fő részére:
Korhű, Károlyi gróf által készíttetett, 90 éves hintó

3-15 fő részére:
Békés megyei szűcshímzés motívumaival díszített, padokkal és párnákkal felszerelt virágos „kirándulókocsi” (hagyományos gumikerekű lovaskocsi)

- Egyéni igényeket teljesítünk azon vendégeink számára, akik a fenti két program helyett inkább Szanazugba, Póstelekre, vagy a gyulavári Kastélyba szeretnének lovasfogattal ellátogatni.

- A városnézés és a Vadvirág túra kombinációjára is van lehetőség, összesen bő két óra hosszú program keretében.


Áraink:


Régimódi városnézés grófi luxushintón: 4900 Ft/ fő (3-14 éves korú gyermeknek 2400 Ft/fő, 3 éves kor alatt ingyenes).
Min. létszám: 2 fő, max. létszám: 4 fő

Vadvirág túra: 2 fő esetén 4000 Ft/fő (3-14 éves korú gyermeknek 2000 Ft/fő, 3 éves kor alatt ingyenes); 3 főtől kezdve 3000 Ft/fő (3-14 éves korú gyermeknek 1500 Ft/fő, 3 éves kor alatt ingyenes); 6 főtől kezdve 2500 Ft/fő (3-14 éves korú gyermeknek 1200 Ft/fő, 3 éves kor alatt ingyenes).
Az alaplétszámok minden esetben az adott számú felnőttre értendők.

Minden kedves vendégünket nagy szeretettel, emberi, baráti viszonyulással, teljes körű felkészültséggel, s garantáltan személyre szabott programmal várjuk itt, a Vizek és virágok városában, a csodálatos történelmi fürdővárosban!

Elérhetőségek:
+36-30/60-97-258
+36-30/513-37-44
e-mailcím: setakocsi@gmail.com
Facebook: Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás