Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Gyulai Várfürdő

Szállodánk Gyula város egyetlen olyan szállodája, amely fűtött-fedett folyosón keresztül közvetlen átjárást biztosít a Várfürdőbe.


2014-ben a Magyar Fürdőszövetség
a Gyulai Várfürdőt a gyógyfürdő, a
strandfürdő és az élményfürdő
kategóriákban külön-külön, az adható
legjobb, ötcsillagos minősítéssel illette!

A Várfürdő - amely Magyarország talán legszebb gyógyfürdője - az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült ki, és ma természetvédelmi terület.

Az épületek és a medencék elhelyezésekor elsőrendű szempont volt, hogy a kastélykert fáit megóvják, és a fürdővendégeket tágas zöldfelület várja. A medencék kedvező elosztásával sikerült elérni, hogy napi tízezer vendég esetén is lehet csendes pihenőhelyet találni a fürdő területén.


A Várfürdő vize alkáli-hidrogénkarbonátos-kloridos gyógyvíz. Magas ásványianyag-tartalma miatt barnás tónusa van. A gyulai vizeket hat mélyfúrású kútból nyerik, melyek közül a legmélyebb 2500 méter. A fürdő 72 fokos vizét az egészségügyi miniszter 1969-ben gyógyvízzé, 1971-ben a fürdőt gyógyfürdővé és 1985-ben a gyógyfürdő környékét gyógyhellyé nyilvánította. 2014-ben a Magyar Fürdőszövetség a Gyulai Várfürdőt a gyógyfürdő, a strandfürdő és az élményfürdő kategóriákban külön-külön, Magyarországon egyedülállóan az adható legjobb, ötcsillagos minősítéssel illette!

A víz mozgásszervi megbetegedésekre, helyi idegbántalmakra, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható kiváló hatással.

A Várfürdőben valamennyi korosztály megtalálja a számára legkellemesebb időtöltési lehetőségeket.

A fiatalok, illetve családok részére számtalan szórakozási lehetőség kínálkozik: gyermek víziparadicsom, pezsgő- és hullámfürdő, strandröplabda-pálya, óriás- és kamikázecsúszda, minigolf pálya, fedett és nyitott uszoda, valamint változatos kulturális, szórakoztató és sportprogramok.

A fürdő termálkútjának 72°C-os gyógyvize rendkívül alkalmas mozgásszervi megbetegedések és nőgyógyászati panaszok gyógyítására, valamint rehabilitációs kezelésekre.

Tájékoztatás a gyógyászati kezelések igénybe vételéhez:
  • a gyógyfürdő kúrák legrövidebb ideje 6 nap (5/2004. XI.19. EüM sz. rendelet)
  • orvosi rendelés a Várfürdőben hétvégi napokon nem elérhető
  • azon Vendégek, akik gyógykezelést vennének igénybe és házi orvosi leletekkel érkeznek, előre bejelentkezhetnek a fürdő orvosi rendelésre a + 36- 66/ 561-364 telefonszámon, hétfőtől péntekig 8-14 óráig, telefonon bővebb tájékoztatást is kaphatnak a kezelésekről, a gyógyfürdő alkalmazhatóságáról, ill. egyéni problémákra is igyekeznek választ adni.
A Várfürdő gyógyászati kezeléseinek aktuális árai elérhetők ITT.

Orvosi vizsgálatok; iszappakolás; orvosi, masszázs; hidroterápia; elektroterápia: mikrohullám, ultrahang, interferencia, iontoforézis, galvánkezelések, örvényfürdő, diadinamikus áramkezelés; gyógytorna.

Kezelhető betegségek: Mozgásszervi megbetegedések, ízületi kopásos megbetegedések, műtétek utókezelése, Bechterew-betegség, nőgyógyászati panaszok.

Ellenjavallat: Magas vérnyomás, súlyos szívbetegség, lázas állapotok, heveny gyulladásos megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, epilepszia.

A Várfürdő gyógyászati kezeléseinek aktuális árai elérhetők ITT.


A Várfürdő elérhetőségei:

H-5700 Gyula, Maróthy tér 2.
Tel.: +36 66/ 561-350 | Fax: +36 66/ 561-060
info@varfurdo.hu
www.varfurdo.hu